vesti.bg Летящите коли могат да станат масови по-рано, отколкото мислим. Известни

...
vesti.bg Летящите коли могат да станат масови по-рано, отколкото мислим. Известни
Коментари Харесай

Най-перспективните летящи автомобили в света

vesti.bg

 

Летящите коли могат да станат всеобщи по-рано, в сравнение с мислим. Известни компании от целия свят работят по планове за основаване на транспортни средства, които могат да се движат както по земята по този начин и във въздуха. Някои компании дори демонстрираха действителни прототипи на летящи коли и дадоха обещание скоро да стартират всеобщо произвеждане. Вижте най-перспективните модели във видеото от канала „ Авто тайфа “ на VBOX7.

Delorean DR-7

Синът на създателя на компанията DMC, която в предишното се прочу със спортния автомобил DeLorean DMC-12, само че по-късно банкрутира, продължава случките на своя татко. Наследникът на Джон Делоран приготвя двуместен летящ автомобил с опция за отвесно политане и кацане.

Футуристичният DeLorean DR-7 има шест крила и две витла, които могат да трансформират посоката на придвижване посредством сбит поток от въздух. Автомобилът ще бъде задоволително стилен, с цел да се побере в гараж.

DeLorean DR-7 ще се задвижва от електродвигатели, като плануваният пробег е към 200 км. Колата ще се издига на по-голяма височина, в сравнение с съществуващите сходни модели, само че от компанията не оповестяват съответни параметри.

До края на 2018-та година Delorean Aerospace ще бъде подготвена с работещ първообраз на колата, след което ще стартират тестовите тествания. От тях ще зависи по кое време летящото возило ще стане дефинитивно готово за потребление.

Pop.Up Next

Автомобилният производител Audi oбедини сили с Airbus и Italdesign, с цел да показа новия концептуален Pop.Up Next на автосалона в Женева.

Моделът е разгласен като „ напълно електрическа, изцяло автоматизирана идея за хоризонтална и отвесна подвижност “ и е еволюция на предходния Pop.Up. Базиран е на ултралека клетка за двама пасажери, която може да се слага на авто или летящ модул.

За да може да лети, колата се слага на конструкция, сходна на дрон, която включва четири двойки перки. Всяка от тях се задвижва от електромотор с 26 к.с. (20 кВт), доставящи си сила от батерия с потенциал 70 кВтч. Общата мощ е 214 к.с. (160 кВт). Това разрешава оптималната скорост от 120 км/ч и полет от 50 км с едно зареждане, което лишава 15 минути.

Автомобилната платформа наподобява на скейтборд с 15-киловатчасова батерия и два електромотора с 80 к.с. (60 кВт). Те обезпечават на Pop.Up Next сухоземен пробег от 130 км.

AeroMobil

Aeromobil Flying Car 4.0 е демонстрирана на Парижкото авиоизложение през 2017-та година, като се надява да притегли вниманието на летците по света. Словашката компания има намерение да създаде 500 такива коли, като ще продава всяка от тях за $1.2 млн. Колата е “трасформер ”, като преходът от режим на шофиране към хвърчене лишава единствено 3 минути; крилете се разгъват като при събуждащо се водно конче, а витло се подава в задната част на корпуса.

AeroMobil разгласи проектите си да сътвори нова версия на своя летяща машина. Автомобилът ще бъде изцяло електрически с опция за отвесно политане и кацане. Освен това се възнамерява той да може да се движи по публичните пътища.

Автомобилът ще бъде оборудван с две крила, които ще могат да се прибират. Проектира се по този начин, че да побере четирима индивида.

Предполага се, че първите такива електрически автомобили AeroMobil 5.0 VTOL ще се появят най-рано след 2020 година

TF-X Terrafugia

TF-X на Terrafugia е плъгин хибридно транспортно средство с два наклонени ротора, което цели да се трансформира в първата изцяло самостоятелна летяща кола с отвесно политане и кацане.

4-местния TF-X не се нуждае от писта за политане или кацане. Машината се задвижва от мотор с вътрешно горене с 300 к.с., както и от два електромотора с по 600 коня. те се употребяват единствено при политане и кацане. В небето Terrafugia TF-X може да развива 322 км/ч и да измине 800 километра.

Машината е снабдена със специфична система, която изисква да бъде въведена крайната дестинация на пътуването, както и няколко аварийни, намиращи се наоколо. Причината за това условие е, че от време на време времето не разрешава кацане на избраното място. Terrafugia TF-X е оборудвана с парашути, както и със система за спешно кацане.

Pal-V Liberty

PAL-V Liberty беше показан за пръв път на автомобилното ревю в Женева през март 2018 година.  PAL-V приема предварителни поръчки за продукта си, и при изискване, че всичко върви по проект, компанията има намерение да извърши доставките до идната година.

Въздухоплавателното средство към този момент е получило документ както от Европейската организация за авиационна сигурност (EASA), по този начин и от Федералната авиационна администрация (FAA) в Съединени американски щати.

PAL-V Liberty е предопределен за комфортно пътешестване на двама пасажери и политане с тежест от над 908 кг. Машината може да работи както като кола, по този начин и като аероплан, и всеки режим ще има разнообразни благоприятни условия.

В авто режим колата ще има оптималната скорост от 160 км / час и обсег от 1,315 километра с едно зареждане на бензин. В режим на полет, оптималната скорост се усилва до 180 км / час, а обсегът стига до 500 километра, като изчислението е за полет на един пасажер и аварийно гориво за 30 мин.

Собствениците ще се нуждаят от удостоверение за водач, с цел да се възползват изцяло от PAL-V Liberty, както и от достъп до дребна писта или летище за кацане. Според Tech Crunch преходът от авто режим към режим на полет лишава сред 5 и 10 минути. Колата – аероплан ще се предлага на цена от порядъка на 400 хиляди $.

PAL-V Liberty най-вероятно ще бъде първата летяща кола, която ще се предлага на пазара, само че сигурно няма да бъде последната.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР